Innoveren in het kwadraat

Pelatis-Innovatie - Innovatie in het kwadraat 1

Innoveren in het kwadraat

Veel van de directieleden en managers die wij ontmoeten, praten over innoveren en hoe belangrijk dat is voor hun bedrijf of afdeling. Ze liggen er zelfs wakker van, want eigenlijk hebben ze het over het gebrek aan innoveren. Ze willen wel, maar HOE is toch wel de grote vraag en soms ook WAAR en WAT. Grappig genoeg als we wat doorvragen vinden ze eigenlijk allemaal wel dat het hele bedrijf op de schop moet. Het moet anders! Een ander business model, een ander verdienmodel, een andere architectuur van de werkprocessen, een andere …., , en ga zo maar door. De wanhoop is bijna voelbaar in de woorden die ze uitspreken. De wanhoop (of is het frustratie?) want ze hebben het al zo vaak geprobeerd. Vele projecten en programma's hebben ze in de afgelopen jaren al opgestart met de mooiste verwachtingen en beloftes en die uiteindelijk na flinke investeringen in tijd en geld toch weer een zachte dood stierven.

Kan het dan anders? Jazeker!

Met behulp van 'Design Thinking'. Design Thinking is een aanpak afkomstig uit de industriële designwereld en al decennia lang een bewezen innovatieve aanpak waarbij je de behoefte van je klant centraal zet. Door goed te luisteren naar de klant, en dit betekent dat je echt fysiek met de klant fysiek gaat praten over wat hij/zij belangrijk waardevol vindt aan jouw product of dienst. Omgekeerd: een product kan nog zo mooi of kwalitatief perfect zijn, als jouw klant er niets mee kan, zal hij het niet kopen en dus is het "waardeloos" in letterlijke zin.
Met Design Thinking wordt het mogelijk om precies te achterhalen wat welke waarde jouw klanten belangrijk vinden en hoe je jouw product of diensten zo optimaal mogelijk op kan laten aansluiten, zonder meteen maatwerk per klant te moeten gaan leveren. Het mooie van deze aanpak is dat je vooraf weet dat jouw klanten al zitten te wachten op je nieuw ontwikkelde producten of diensten. Hoe mooi is dat!

Een ander mooi voordeel van de Design Thinking - aanpak is dat dit geen weken doorlooptijd nodig heeft en dus ook geen zware investeringen in tijd, geld en dure experts. Met behulp van eenvoudige prototypes (papier, lego, video, app) kan in zeer korte tijd (uren, dagen) gevisualiseerd worden hoe het nieuwe product of dienst eruit kan zien, zodat collegae of andere teamleden hierover kunnen discussiëren over bijvoorbeeld realiseerbaarheid en haalbaarheid.

Het mooiste is dat uw eigen mensen zelf kunnen innoveren met behulp van de Design Thinking – aanpak. Alleen dan zullen zij dit ook repetitief kunnen uitvoeren, of te wel: continue innoveren. Een 'must' in deze explosief veranderende wereld.

Wij van Pelátis Innovatie kunnen uw mensen trainen, begeleiden, coachen bij het innoveren volgens de Design Thinking – aanpak. Of we voeren een innovatieproject voor uw uit tezamen met uw mensen.

Wij organiseren kennismakingsworkshops Design Thinking geheel op maat voor uw bedrijf. Laat u zich eens verrassen en inspireren door de mogelijkheden van de Design Thinking - aanpak

Bronnen:

Pelatis-Innovatie - Innovatie in het kwadraat 2

Pelátis Innovatie
is hét advies- en trainingsbureau in Nederland als het gaat om doorvoeren van veranderingen in uw bedrijf of kantoor. Met behulp van onze innovatie-aanpak ontwikkelt u nieuwe producten of diensten die toegespitst zijn op de behoeften van uw klanten.

Design Thinking opent de deur naar strategische innovatieve oplossingen.

“Please do try this at home!” Want u kunt hier morgen zelf al mee beginnen.

Laat u zich hierover inspireren door onze blog, of neem contact met ons op om u op weg te laten helpen.
Oók geïnteresseerd wat wij voor u of uw bedrijf kunnen betekenen?
Bel ons voor het maken van een afspraak voor een gratis consult, kijk op onze website of schrijf u in op onze nieuwsbrief.

Reageren op onze blogs:
Wij krijgen steeds vaker leuke en bemoedigende reacties op onze blogs. Heel erg bedankt!
Laat u horen, ook wanneer u kritiek heeft of het gewoon leuk vindt om een discussie aan te zwengelen!

Inschrijven:
Meldt u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Pelátis Innovatie:
www.pelatis.nl
info@pelatis.nl
0348-820220

Volgen Erwin Janszen:
Laatste berichten van
Reacties zijn gesloten.